ERZURUM / OLTU - Şehitler İlkokulu

Kas

Sağlıkçılar diyabet hakkında bilgilendirme yaptı

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Cumhuriyetimizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı. Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulmuz özel eğitim sınıflarında karne heyecanı yaşandı.Bir Eğitim Öğretim dönemi geride bırakmış olan evlatlarımız için dinlenme vakti gelmiştir. Karnesi güzel olan evlatlarımızı da tüm sene boyunca büyük gayret gösteren tüm öğretmen ve velilerimize iyi tatiller dileriz.Esranur Bulut, Meryem Yücel,Emre avci ,Ayşe Yavuz .

Ock

İlçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında 4. sınıf düzeyinde öğrencimiz Berat Oktay BULUT Mangala oyununda ilçe ikincisi, 3. sınıf düzeyinde EQULİBRİO  oyununda Ömer YILMAZ ilçe 4.sü olmuştur. Okulumuzu temsilen katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize gösterdikleri azim ve başarı için teşekkür ediyor, gelecek yarışmalarda başarılar diliyoruz.

Ock

Verem Hastalığıyla ilgili okulumuzda Oltu İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından eğitim düzenlenmiştir.

Ock

Özel Eğitim Öğrencilerimiz yeni yıl takvimi oluşturdular. Mevsimler gelir ve geçer. Mevsimler değişir, ama bıraktıkları dersler baki kalır. Bir mevsimin zamanı gelmeden geçmesi için zorlayamazsınız. Eğer her mevsimi kendi sebeplerinden dolayı severseniz mutlu olursunuz. İçinde bulunduğunuz mevsimi sevin.Çocuklarımız da aynı mevsimler gibidir. Büyür, olgunlaşır ve değişir bizde bu değişimde onların yanında yürürüz.İlk takvimlerinin temellerini beraber attık devamının daha da güzel olmasını temenni ediyoruz

Ock

Okulumuz Özel Eğitim Öğretmenleri Meryem YÜCEL ve Esranur BULUT tarafından öğrencilere müzik aletleri tanıtıldı. Biliyoruz ki; bazı sesler, bazı sahneler, bazı renkler ya da cümleler, insanın aklına mıh gibi çakılıp kalıyor. Biz de öğrencilerimize müzik dersi kapsamında Türk halk müziği enstrümanı olan bağlamayı tanıtarak gönüllerinde müzik aşkı uyandırmak ve yıllar sonra hatırlamalarını için bir anı bıraktık.

Güzel sanatların hepsinde ulus gençliğinin ne türlü ilerletilmesini istediğinizi bilirim. Ancak bunda en çabuk, en önde götürülmesi gerekli olan Türk müziğidir. Bir ulusun yeni değişikliğine ölçü, musıkide değişikliği alabilmesi, kavrayabilmesidir. M.Kemal Atatürk 'ün bu sözünden yola çıkarak öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatlarında yeni değişikliklere başlangıç adımını beraber atmak istedik

Ock

Enerji Verimliliği Kazandırma Programı çerçevesinde Erzurum Valiliği resmi internet sistesinde yayımlanan Enerji Tasarrufu eğitim videosu tüm öğrencilerimize tanıtıldı.

Ock

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri kodlama etkinliği yaparak düşünme ve uygulama becerilerini geliştirdiler. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Tüberküloz (verem) hastalığı ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve konuya dikkatinin çekilmesi amacıyla ülkemizde her yıl ocak ayının ilk günü ile başlayan hafta "Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası" olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda okulumuz sınıflarında bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Ock

Okulumuz anasınıfı A şubesi geri dönüşüm kapsamında  atık mavi kapakları toplayarak doğaya  verilen önemi vurguladılar. Etkinliği gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz Anasınıfı B şubesi öğrencileri velilerin de katımıyla kışlık turşularını beraberce yaptılar.Ögrencilerimiz işbirliği içinde çalışma becerilerini eğlenceli ve zevkli bir şekilde yaparak geliştirdiler.Minik elleriyle katılım sağlayan öğrencilerimize ve onları yalnız bırakmayan velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Vefatının 86. yıl dönümünde İstiklal Marşımızın yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ara

3/ B sınıfı öğrencilerinden Zeynep Yaren ÖZDEMİR; Güneş sistemimizdeki gezegenleri modelleyerek arkadaşlarına gezengenler hakkında bilgilendirme yaptı. Modelleme sırasında öğrencimize arkadaşlarıda yardımda bulunarak sürece aktif katılım sağladılar. Oldukça verimli geçen çalışması için öğrencimizi tebrik ederiz.

Ara

Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilerimizi okul içinde ve okul dışında yerli ve milli unsurlara yönlendirildi.